Palveluhakemisto matkallesi

Majoitu

Huoneistot, mökit, camping

Herkuttele

Ravintolat, kahvilat, kioskit

Seikkaile

Vuokraamot, elämyspalvelut

Rentoudu

Hyvinvoinnin ja kauneuden palvelut

Osta paikallista

Käsityö ja taide

Shoppaile

Päivittäiskaupat, erikoisliikkeet

Heinäveden palvelevat kylät

Pääskyvuoren rinnekeskus

Kirkonkylä

Kirkonkylästä löytyy päivittäistavarakauppojen ohella monia laadukkaita erikoisliikkeitä, hyvinvoinnin ja kauneudenhoidon palveluja sekä monta mainiota paikkaa ruokailuun ympäri vuoden. Majoittua voit mukavasti Omassa yksiössä tai vaikkapa aidossa poliisin putkassa. Jopa salakapakan palvelut löydät keskeltä kirkonkylää.

Kesäaikaan Kermanrannan satamassa toimii caravan- majoitusta, kahvila ja välinevuokraamo, talvella taas Pääskyvuori ympäröivine moottorikelkka- ja  hiihtoreitteineen tarjoaa tekemistä moottorin tai ja suksien kanssa maastossa liikkumisesta kiinnostuneille, sekä monen tasoisille laskijoille pulkkailijoista  aktiiviharrastajiin. 

Pohjoinen Heinävesi

Pohjoisen Heinäveden keskus on VT 23:n varrella sijaitseva Karvio, jossa ympäri vuoden palvelee monipuolinen Neste liikenneasema ja K-kauppa. Karvio Camping tarjoaa kesällä majoituksen ohella monenlaista tekemistä, veneille vieraslaiturin ja hyvätasoista ravintolapalvelua. 

Pohjoisen Heinäveden tunnetuimmat kohteet ovat Valamon ja Lintulan luostarit sekä hieno kanavamiljöö. Valamossa palvelevat Ravintola Trapesa, Valamo-opisto ja luostaritunnelmaa henkivä hotelli sekä luostarin kauppa, josta voi ostaa vaikkapa luostarissa tuotettuja viinejä. M/S Sergei tekee suosittuja kanavaristeilyjä Valamoon, laivan kotilaiturina toimii Karvio Camping.

Palokissa sijaitsevan Lintulan luostarin myymälä ja kahvila ovat  avoinna kesäisin. Voit nauttia vaikkapa luostarin oman paahtimon kahvia tunnelmallisessa ympäristössä. Luostarin lähellä on myös luontopolku. Majoitusta tarjoaa Lintulan ohella tunnelmallinen vanhaan kyläkouluun remontoitu Palokin majatalo. Voit myös samalla käynnillä tutustua historialliseen Palokin koskimiljööseen. 

Valamo
Kermankoski

Itäinen Heinävesi

Tie 476 Joensuuhun kulkee Itäisen Heinäveden kylien kautta. Vihtarissa on myös junapysäkki.  Pääset mukavasti siis myös julkisilla kulkuvälineillä vaikkapa Vihtarin luontopolulle tai viettämään Pirteän Pässin luona lammaslomaa.

Itäisen Heinäveden alueella on luontoihmiselle paljon ihasteltavaa. Näet matkallasi kauniin Kermankosken ja Kerman kanavan, voit poiketa pienelle luontopolulle Vihovuonteessa, tai vähän sivummalle ajellen viettää mukavan piknikin vaikka Pilpan kanavalla.

Koski tarjoaa haastetta niin kajakkimelojille kuin kalastajillekin. Kalastusluvat saat kätevästi Kermankosken kioskilta.

 Majoitusta tarjoavat mukavat majatalot, ja onpa Kermassa pieni leirintäaluekin kioskipalveluineen. Kesäaikaan veneilijöitäkin  palvelee Kermankeitaan vierasvenelaituri ja ravintola sekä majoitusmahdollisuudet. 

Kermankosken Lavaa on hiljattain isolla kädellä uudistettu, ja tanssikansalle sekä kesäteatteriyleisölle on nyt mainiot puitteet viihtymiseen.

Läntinen ja Eteläinen Heinävesi

Heinäveden länsi- ja eteläosat ovat todellisia luontoystävän ympäristöjä. Etelässä alue rajoittuu Koloveden kansallispuistoon, jossa voit meloa tai retkeillä jylhissä kalliomaisemissa tai viettää lomaa issikoilla ratsastaen. 

Pienissä kylissä järjestetään paikallisia, omaleimaisia kylä- ja muita tapahtumia, joihin ovat myös vieraat lämpimästi tervetulleet. Poikkea vaikkapa Casa 63 taidenäyttelyssä VT23 varrella!

Majoitusta tarjoavat alueen mökkiyrittäjät.


Kolovedellä

Kirkonkylä

Frisbeegolf

Kirkko, Kotiseutumuseo

Satama

Keskustan palvelut

Pohjoinen Heinävesi

Pohjois- Heinäveteen kuuluvat Karvio-Lepikkomäki, Varistaipale, Palokki ja Lepikkomäki, Suurmäki, Lajunlahti ja Petruma.  Alueella sijaitsevat Valamon ja Lintulan luostarit, Karvion, Varistaipaleen ja Taivallahden kanavat. Karviossa matkaajia palevelee monipuolinen leirintäalue.

Karvion  leirintäalue

Laiva- ja venelaituri

Karvion kanava

Karvion koski

Neste Karvio

K-Market

Itäinen Heinävesi

Kerma-Sappu-Pölläkkä -alueella sijaitsee Kerman kanava ja Kermankoski. Koskimiljöössä palvelee matkailijoita Kermankeidas ja Kerman vierasvenesatama sekä maankuulu Kermankosken tanssilava, jota kylätoimijat ovat viime vuosina talkoilla kunnostaneet. Kosken partaalla toimivasta Kerman kioskista voi hankkia kalastusluvat ja varata yöpymispaikkoja  Kermanvirranrannan leirintäpaikalle ja vuokrata veneitä.

Vihtarin seudulla palvelevat luontoyritykset ja alueen vehreä luonto tekevät taatusti matkaajaan vaikutuksen. Vihtariin pääset kätevästi myös junalla, ja täältä Koloveden kansallismaisemiin retkeilevällekin on lyhyt matka.  

Kerman kanava

Kermankosken lava

Kissakoski

Eteläinen ja Läntinen Heinävesi

Etelässä Heinävesi rajoittuu Koloveden kansallispuistoon, joten retkeilijälle on mainiot puitteet. Karhila-Malkkilassa palvelee mm. ratsutalli Dagur hevosystäviä.

Tarjoukset ja Uutiset

Tutustu Heinäveden kylien omiin tapahtumiin ja toimintaan. Matkailijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan aitoon kyläelämään ja perinteisiin tapahtumiin sekä maaseudun monipuolisiin perheyrityksiin. Ota rohkeasti yhteyttä kylätoimijoihin ja kysy lisää!

Alta voit lukea yrittäjien ja kylätoimijoiden uusimmat kuulumisest sekä tutustua uutuuksiin ja ajankohtaisiin tarjouksiin

Yritykset ja palvelut

Taukopaikat

Palvelut arkeen ja liikkumiseen

Liikenteeseen

Tilausliikenteen bussit ja taksit

Oppimiseen

Koulutus- ja kurssipalvelut, viestintäpalvelut

Rakentajalle

Rakennus- ja maanrakennuspalvelut

Kierrättäjälle

Kierrätyspisteet, kirpputorit

Arjen tueksi

Koti- ja terveyspalvelut, korjaamot, metsäpalvelut