Kulttuuria kaikille aisteille

Puuteollisuuden ja kaupunkien välisen vesiliikenteen valtaväylänä toiminut Heinäveden reitti kulkee läpi omaleimaisten kylien. Kanavamiljöö itsessään on kulttuurinähtävyys, ja monilla kylillä kanavien ympäristössä on myös monenlaisia tapahtumia ja elävää kulttuuriperintöä esillä. Heinäveden musiikkipäivät upeassa Heinäveden puuikrkossa ja kesäiset taidenäyttelyt kirkon interiööriin sijoitettuna ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Kermankosken partaalla sjaitsevalla lavalla kesäaikaan järjestetään teatteriesityksiä ja kesäviikonloppuisin lava täytyy tanssijoista. Kirkonkylässä voit kiertää mielenkiintoisen kulttuurireitin.

Valamo

Luostarin museo ja kulttuurikeskus

 Martta Wendelinin näyttely Kultahiekkaa ihmisten poluille avoinna 7.4.2024 saakka

Kesänäyttely Taivaallinen Valo avautuu 9.5.2024. Näyttelyssä kohtaavat taiteilija Petri Ala-Maunuksen ylimaalliset, lähes raamatulliset maisemamaalaukset ja Valamon luostarin enkeliaiheiset ikonit.

Kermankosken Lava

Katso tulevan kesän ohjelmisto tanssi.net

IMG_20220827_025131

Kultuurireitti kirkonkylässä

Heinäveden kulttuurireitti kulkee kirkonkylässä kaavateitä pitkin, ja on siten helposti saavutettava kaiken kuntoisille. Reitillä näet kylän historiaa sanoin ja kuvin, monet kohteista ovat myös edelleen avoinna vierailijoille. Voit tutustua reitin varrelta löytyviin kohdetauluihin ohesta. 

Heinäveden pitkä ja edelleen elävä historia

Voit tutustua muinaiskohteisiin blogien ja videoiden avulla oheisista linkeistä. Heinäveden muinaisseura ry järjestää myös opastettuja retkiä muinaiskohteisiin, joissa voit tutustua erilaisiin kivimuodostelmiin (esim. jalkakivet, uhrikivet, kalkatuskivet), luoliin ja kalliopiirroksiin. 

Muinaisseuran retket

Palveleva Heinävesi

Kysy meiltä

Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme  mieltäsi askarruttavissa asioissa joko soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai oheisella lomakkeella. Neuvonta kunnantalolla palvelee myös pääsääntöisesti viraston aukioloaikojen puitteissa.