Matkailijan palvelut

Tälle sivulle olemme koonneet Heinäveden yritysten ja yhdistysten tarjoamia palveluja matkalleen taukoa kaipaaville ja pidempäänkin luonamme viihtyville. Lämpimästi tervetuloa palveltavaksi.

Mukavaa majoittumista

Heinävesi tarjoaa mukavia ja erikoisiakin yöpymismahdollisuuksia ympäri vuoden. Ryhmille Valamo tarjoaa viihtyisät puitteet, kirkonkylässä palvelee vanhan apteekin tiloissa Matkamaja Rohtorinne ja Poliisin putkassakin voit yöpyä. Kesäaikaan tarjolla on leirintäpaikkoja sekä telttailijoille, että karavaanareille. Mökkimajoitusta löytyy Karvion leirintäalueelta sekä lukuisiltä yksityisiltä mökkimajoittajilta.

IMG_20220923_154958

Majoitushuoneet ja huoneistot

Voit varata  kodinomiaseen majoittumiseen huoneistoja ja huoneita kirkonkylän lisäksi muista Heinäveden palvelevista kylistä. Katso vaihtoehdot ja varaa majoitus!

Katso yritykset

Herkuttelua

Heinäveden kirkonkylässä palvelee useita erilaisia ravintoloita ja kahviloita ympäri vuoden. Lisäksi matkalaisia palvelevat kesäkahviot, kioskit ja ravintolat Kirkonkylän satamassa, Kermankoskella, Palokissa ja Varistaipaleella. 

pizza-gc2f0b5e6a_1920

Ravintolat, kahvilat

Tervetuloa runsaiden lounaspöytien ääreen tai kahvittelemaan kotitekoisten leivonnaisten kera ympäri vuoden. 

Lounasta tarjoavat kirkonkylällä Lounas Kahvil Retnekka, Ravintola Heinäkissa ja Neste. Heinäkissassa voit myös  viettää rentoa iltaa viikonloppuisin. Iltanälkään saat Pizzat ja burgerit Grilli-Kahvio Kermasta. Talvisaikaan palvelee rinnekahvio Pääskyvuorella, kesällä taas ovat auki monet kesäkahvilat

 

Katso yritykset

Tilauspalvelut

Pitopalvelusta voit tilata leivonnaiset kotiin tai kokonaispalvelun perhe- tai muihin juhliin. Tutustu palveluihin.

 

Katso yritykset

Heinävesi- menu

Hemmottelua ja Hyvää oloa

Parturi-kampaajan, hierojan, fysioterapeutin tai vaikka jalkahoitajan palveluja on monipuolisesti saatavissa. Tutustu ja varaa aika.

hands-g199f495c7_1920

Parturi- Kampaamot & Kauneus

Anna aikaa itselle ja hae uutta ilmettä hiuksiin, tai vietä hemmotelupäivä jalka- tai käsihoidossa tai muissa kauneuden ja hyvinvoinnin palveluissa. 

Katso yritykset

Hierojat, terveyspalvelut

Anna aikaa itselle ja hae uutta ilmettä hiuksiin, tai vietä hemmotelupäivä jalka- tai käsihoidossa tai muissa kauneuden ja hyvinvoinnin palveluissa. 

Katso yritykset

Rentoutumista

Shoppailua

Tule tutustumaan ja ostoksille Heinäveden monipuolisiin erikoisliikkeisiin. 

gift

Erikoisliikkeet, käsityöt

Heinävedellä palvelevista erikoisliikkeistä voit hankkia itselle ja lahjasi monipuolisesti erilaisia laadukkaita, ajanmukaisia ja yksilöllisiäkin tuotteita. 

Katso yritykset

Tavaratalot, Alko

Heinäveden Kirkonkylässä palvelevat S- ja K- market, Tokmanni ja Alko. Päivittäistavarakaupat löytyvät myös Karviosta ja Sarvikummusta.

Katso yritykset

bananas-gbda6154ed_1920

Seikkailua ja Osallistumista

Tule talvella tai kesällä, aina riittää koettavaa ja nähtävää. Osallistu ohjatuille tai omatoimisille retkille, opiskele uusia taitoja 
tai vietä mukavaa vapaa-aikaa kulttuurin parissa.

Hanna-marti ja kari wanha tango

Tanssia ja teatteria

Kermankosken lavalla tanssitaan koko kesä juhannuksesta alkaen, kesäteatterissa ja kylien tapahtumissa pääset osaksi mukavaa ja rentoa menoa kauniissa maalaismiljöössä. Kesän 2023 kruunaavat 10.kerran järjestettävät Vauhtiajot, jossa lasketaan mäkiautoilla relun 1,3km:n rata kirkonmäeltä aina Kermanrannan satamaan. Tätä ei kannata missata!

 

Katso yritykset ja muut toimijat

Musiikkipäivät

Kylien tapahtumissa pääset osaksi mukavaa ja rentoa menoa kauniissa maalaismiljöössä. Kesän 2023 kruunaavat 10.kerran järjestettävät Vauhtiajot, jossa lasketaan mäkiautoilla relun 1,3km:n rata kirkonmäeltä aina Kermanrannan satamaan. Tätä ei kannata missata.

Heinäveden kulttuurikirkko itsessään on nähtävyys, ja siellä järjestetään taas koko heinäkuun ajan kestävä taidenäyttely. Kulttuurikesän aloittavat Heinäveden musiikkipäivät kesä-heinäkuun vaihteessa tarjoavat jälleen korkeatasoista klassista musiikkia upeassa kirkkomiljöössä.

 

Katso tapahtumat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maisema Pääskyvuorelta

Liikuntaa ja retkeilyä

Heinäveden Kirkonkylän kupeessa sijaitsee Pääskyvuoren laskettelukeskus ja näkötorni. Tornin huipulta avautuvat huikeat näkymät yli Kermajärven. Talvella rinnekeskus palvelee hiihtäjiä ja laskettelijoita, kesällä tornin luona voi viivähtää mukavalla picnic- paikalla, jossa on mm. nuotiopaikka ja puucee.  

Heinäveden satamassa matkaajaa palvelee kesällä välinevuokraamo omatoimisia melojia ja suppailijoita. Tarjolla on myös ohjattuja retkiä, aktiviteettipalveluja ja risteilyjä Kermajärvellä.

 

Katso yritykset

Ohjattua tekemistä

 

Heinäveden satamassa matkaajaa palvelee kesällä välinevuokraamo omatoimisia melojia ja suppailijoita. Tarjolla on myös ohjattuja retkiä, aktiviteettipalveluja ja risteilyjä Kermajärvellä.

Voit osallistua Dagurin ratsastusretkille, viettää kesäpäivää Villitilalla hemmoteltavana,  osallistua Pirteän Pässin lammaslomille tai vaikkapa tehdä opastetun melontaretken Koloveden kansallispuistossa.

 

Katso yritykset

Melontaa Kermajärvellä

Ammattiapua arkeen ja lomalle

Oletpa lyhyellä lomasella tai viivyt pidempään mökkeilemässä Heinävedellä, saattaa tarve vaikkapa auton huoltamiseen, mökin somistamiseen tai muuhun arkiseltakin kuulostavaan palveluun yllättää. Saat monet erikoisammattilaisten palvelut läheltä, ihan siitä omalta kylältä.

Palveleva Heinävesi

Kysy meiltä

Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme  mieltäsi askarruttavissa asioissa joko soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai oheisella lomakkeella. Neuvonta kunnantalolla palvelee myös pääsääntöisesti viraston aukioloaikojen puitteissa.