Melo, souda ja risteile Heinäveden reitillä

Kermajärvi on rauhaisa vesiretkeilykohde keskellä kaunista kansallismaisemaamme. Järvelle voi tulla pariksi päiväksi retkeilemään tai vaikka päiväksi kalastamaan. Luonnontilaisesta järviluonnosta sekä alueen salomaisista metsistä voi nauttia myös marjaretkellä.

Upeaa selkävesien halkomaa saaristomaisemaa voi ihailla Heinäveden reitin varrelta. Heinäveden kautta Savonlinnasta Kuopioon vievää vesistöreittiä pidetään yhtenä Suomen kauneimmista laivareiteistä. Kermajärvi on valtakunnallisesti merkittävä maiseman- ja luonnonsuojelualue.(Lähde: www.luontoon.fi/kermajarvi )

Tero-Konttinen_kirkkovene

Heinäveden kanavasoutu

Osallistu leppoisaan soutu- tai melontataqpahtumaan. Lähtö perjantaina Valamosta. Viikonlopun aikana soudellaan/melotaan leppoisaan tahtiin kaunista Heinäveden reittiä pitkin kanavien läpi Säynämöön.

Risteilyt Kermajärvellä

m/s Katrilli ja m/s Sergei risteilevät Kermajärvellä. 

 Jo vuodesta 1982 risteillyt 84 asiakaspaikkainen m/s Sergei risteilee sekä tilausristeilyt ryhmille että reittiliikennettä Valamosta Taivallahden kanaville. Voit matkalle yhdistää myös Lintulan luostarissa käynnin. 
Laivalla palvelee Tsaikka laivaravintola, josta saat virvokkeita matkan aikana.

Juhannuksena alus risteilee Karvion Leirintäalueen ja Heinäveden sataman välillä. Myös teatteriristeilyt Karviosta Kerman lavalle. Palvelun tarjoaa Mikan Matkat Oy.

m/s Katrillin risteilyt Kermanrannan satamasta Kermajärvelle heinäkuussa. Laivalla palvelee ravintola. Palvelun tuottaa Blue Lake Cruises Oy.

Katrilli_Heinaveden_kanavalla
venevuokrausta

Välinevuokraus

Kermanrannan satamassa kirkonkylässä on monipuolisesti eri välineitä saatavilla. Voit vuokrata käyttöösi soutuveneen, kajakin tai sup-laudan. Vuokrauksesta vastaa satamakahvila Kermacotta. Rannassa harrastajia palvelevat melojille ja suppailijoille sopivat laiturit. 

Kermankoskella  soutuveneitä vuokraa kyläyhdistys.

Koskenlaskijoille

Heinävedellä on useita laskettavia koskia harrastajille ja kokeneillekin melojille

Koskiluokitus / korkeus (Pasi Hirvonen): Karvio 2 / 1,21 m, Kerma 2 / 2,26 m, Vihovuonne 1 / 1,1 m ja Pilppa 1 / 1,0 m.

Melojille on varattu alustavasti mahdollisuus harjoitteluun Kerman koskissa lauantaisin klo 12-16. Asiasta on syytä ilmoittaa etukäteen Pentti Kinnuselle puh. 050 330 8920. Hänen kanssaan pitää sopia etukäteen myös muista ajoista

Kermankoski_[11728]
Johanna Leivo (2)

Retkisatamat Kermajärvellä

Heinäveden reitin varrella on monta mukavaa pysähdyspaikkaa, joissa voit pitää taukoa nuotiotulen ääressä tai vaikka yöpyä teltassa tai laavussa. 

Kermakoskella, Karviossa, Varistaipaleella ja Kirkonkylässä vesillä viihtyviä palvelevissa vierassatamista löydät monipuoliset matkailun palvelut. Katso kartalla, ja klikkaa kohteita saadaksesi lisätietoja.

Reittejä, taukopaikkoja ja nähtävyyksiä

Alla olevassa kartassa retkisatamia ja palvelevia satamia vesillä liikkuville. Voit valita vasemmasta yläkulmasta (klikkaa ‘vesillä’ – painiketta) näkymään myös Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueen. Valikosta löytyy myös luontokohteita ja kulttuurinähtävyyksiä, kuten kalliomaalauksia, luontopolkuja ym. Tiedot on kerätty Google-kartoista ja retkeilykartoista 2022.

Palveleva Heinävesi

Kysy meiltä

Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme  mieltäsi askarruttavissa asioissa joko soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai oheisella lomakkeella. Neuvonta kunnantalolla palvelee myös pääsääntöisesti viraston aukioloaikojen puitteissa.