Kulttuuria ja aktiviteetteja joka makuun

Heinävedellä tapahtuu ympäri vuoden, mutta kesällä pitäjä todella herää eloon! Tule nauttimaan korkeatasoisista konserteista Heinäveden musiikkipäiville, vietä antoisa teatteri- tai tanssihetki Kermankosken lavalla upeissa koskimaisemissa,  tule katsojaksi tai osallistumaan vauhdikkaaseen mäkiautokisaan   Kirkonmäeltä satamaan, tai  Kanavasoututapahtumaan. 

Kermanrannan satama

Wanhojen Laiwojen Regatta

19.-21.7.2024

Kermanrannan uusitussa satamassa komeilee heinäkuussa kymmeniä vanhoja laivoja koko viikonlopun ajan. Lauantai on todellinen toimintapäivä, sillä silloin on myös Heinäveden Kanavasoututapahtuma Valamosta Kolovedelle. Satamatorilta voit tehdä löytöjä kotiinviemisiksi. Alueella on ravintola.

Heinäveden Kanavasoutu

19.-21.7.2024

Suomen kauneimman sisävesireitin – Heinäveden reitin – varrelle sijoittuu seitsemän luonnonkaunista kanavaa. Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät tästä yli satavuotiaasta reitistä ainutlaatuisen.

Matkaan lähdetään Valamon munkkiluostarin rannasta perjantaiaamuna ja perillä Koloveden kansallispuistossa ollaan sunnuntaina. Mahdollista on osallistua myös päiväosuuksille.

Tervetuloa huikaisevan kauniisiin maisemiin Heinävedelle kokemaan unohtumaton retkeilyelämys.

Vauhtiajot ja Venetsialaiset

31.8.2024

Kesäkauden päättää koko päivän vauhdikas tapahtumakokonaisuus. Vauhtiajoissa lasketaan mäkiautoilla 1,3km:n mittainen rata kirkonmäeltä satamaan. Korkeuseroa on hulppeat 90m, joten vauhtia piisaa! Pienemmille on omat sarjansa, ja lisäksi hauska hupisarja, jossa ei nopeudesta kisata, vaan hauskasta toteutuksesta. Kilpailussa ei ola osallistumismaksuja, eikä yleisölle pääsymaksuja. Illan päättää musiikki- ja valoelämys satamassa. Satamakahvila-Ravintola Kermacotta palvelee  koko päivän, lisäksi pikkupurtavaa ja lapsille toimintapisteitä tarjolla.

 

Ajankohtaista

Saimaan Wanhat Laivat Regatta

Saimaan Wanhat Laivat kokoontuvat tänä kesänä Heinäveden uudistetussa satamassa. Tapahtumaan kokoontuu yleensä noin viitisen kymmentä alusta. Lauantaina yleisöllä on mahdollisuus tutustua laivoihin. Viikonlopun aikana satamassa on musiikkia ja muuta ohjelmaa

Lue Lisää »

 Pohjois-Karjalan tapahtumia löydät enemmän Visit Karelian ylläpitämästä tapahtumakalenterista.