Kirkonkylä

HEINAVESI_ruori
Kuva: Jaakko Voutilainen

Perinteitä ja Paljon palveluja

Heinäveden kirkonkylä sijaitsee tien 476 varrella monien reittien risteyskohdassa. Muutaman kilometrin päässä keskustasta pysähtyy juna, satamaan pääsee isollakin aluksella palvelujen ääreen ja Itä-Suomen kaupunkien välillä autoileva tahi pyöräilevä matkaaja löytää kylästä monipuoliset palvelut ja mainiot tapahtumat leppoisan loman ohjelmaksi. Majoittua voit Rohtorinteen matkakodissa, useissa siisteissä huoneistoissa, salakapakassa tai jopa entisessä poliisin putkassa. Nälkäisille löytyy monenlaisia vaihtoehtoja pieneen kahvihetkeen, lounaalle tai vaikkapa sukujuhlien pitopöytäänkin. Kesäaikaan palvelevat viihtyisät ravintolaterassit keskustassa ja sataman Kermacotta – kahvilassa. Aivan kylän kupeessa on talven harrastuksiin erinomaiset puitteet valaistujen hiihtolatujen ja monipuolisen ja tasokkaan laskettelurinteen ympäristössä.

Kermanrannan satama. Kuvaaja Vesan ilmakuva

Kermanrannan satama

Kermanrannan satamassa on paraikaa menossa mittava uudistustyö, ja kesällä 2023 vieraille tarjolla on entistä monipuolisempia palveluja ja viihtyisämpiä tiloja. Kahvila Kermacotta ja Melontakaverit yhteistyössä tarjoavat vuokravälineitä vesillä retkeilyyn. Mökkiläisiä ja karavaanareita palvelee uusi huoltorakennus, ja sähköautoilijoille tarjolla on latausasema. 

Kesätapahtumia satamassa ovat ainakin avajaistapahtuma 10.6. sekä jo perinteiset Vauhtiajot ja Venetsialaiset elokuussa.

Heinäveden Kirkko & Musiikkipäivät

Heinäveden kirkko sijaitsee keskustan kupeessa korkealla kirkonmäellä, josta korkeuseroa satamaan ja Kermajärveen tulee n. 90m. Kirkonmäeltä avautuvat hienot maisemat järven selälle.

Tyyliltään uusgoottilainen Heinäveden kirkko on Etelä-Savon kulttuuriperintötietokannan mukaan 2000 ihmiselle mitoitettu, maamme toiseksi suurin puukirkko. Kirkollisten tilaisuuksien ohella kirkossa järjestetään vuosittain musiikkitapahtumia ja taidenäyttely kesäisin.  

Heinäveden musiikkipäivät on kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävä korkeatasoinen klassisen musiikin konserttikokonaisuus, jossa pääkonsertit esitetään Heinäveden kirkossa. 

Rouvali_musiikkipäivät
IMG_20220804_104857

Perinteikäs & Moderni kirkonkylä

Heinäveden kirkonkylässä voit aistia aidon, viihtyisän ja lämpimän  kirkonkylätunnelman.  Monet erikoisliikkeet ovat palvelleet samoilla sijoillaan kymmeniä vuosia, vain yrittäjäsukupolvi on vaihtunut ja palveluja päivitetty ajanmukaiseksi.  

Heinäveden kunnanvirastosta löytyvät matkailuinfo ja neuvot paikallisten palvelujen ääreen. Uusi koulukeskus kätkee sisäänsä modernin kuntosalin, ja sen vieressä on liikuntapaikkoja sekä eri ikäisille ihmisille, että matkalla mukana oleville lemmikeille. 

Pääskyvuori

Pääskyvuoren laskettelukeskus ja näkötorni ovat hieno käyntikohde kaikkina vuodenaikoina. Kuntoilijalle riittää kuntoilun haastetta rinteiden kapuamisessa kesäkelillä tai niiden alas mutkittelussa talvella. Näkötornin huipulta avautuu huikaiseva 360 asteen maisema auringonnoususta sen laskuun ja hiljaisuuden ympäröimönä voit todella tuntea olevasi yhtä luonnon kanssa.

Pääskyvuoren laskettelukeskuksessa on neljä rinnettä, snow-ja terrainpark, välinevuoraamo ja kahvio. Pisin rinne on 700m, ja rinteen korkeusero 102m. Valaistut hiihtoladut ja kelkkareitit kulkevat Pääskyvuoren ja kirkonkylän välillä. 

 

pääskyvuori

Kuvagalleria

Kirkonkylän yrityksiä

Heinäveden Vauhtiajot

Leikkimielinen koko perheen mäkiautokilpailu kirkonmäeltä alas satamaan 26.8.2023. Ei osallistumismaksuja tai yleisön pääsymaksuja!

Lue lisää »

Marjamäen Pappila

Marjamäen pappila Heinäveden keskustassa tarjoaa maalaisromanttiset ja kodikkaat puitteet erilaisille tilaisuuksille.

Lue lisää »

Yhteystietomme

Heinäveden matkailu

Kermanrannantie 7
79700 Heinävesi

Lähetä meille viesti tai kysymyksiä: