Pohjoinen Heinävesi

pohjoinen kartta

Kanavien ja luostarien kylät

Joensuu-Varkaus -valtatien varrelta pienesti poikkeamalla pääset tutustumaan historiallisiin kanaviin viehättävässä kylämiljöössä Varistaipaleessa ja Taivallahdessa. Karvion koskella ja palvelukeskuksessa voit viipyä pidempäänkin, sillä alueella palvelee veneilijöitä monipuolinen vierasvenesatama, viihtyisä leirintäalue ravintolapalveluinenn sekä liikenneasema, josta saa myös matkalle mukaan paikallisia leivonnaisia ja muita lähituotteita. Valamon hotelli ja viinimyymälä palvelevat ympäri vuoden, ravintolat ovat avoinna taas keväästä alkaen. Palokissa voit tavata vaikkapa sauruksia kahvilan pihassa ja majoittua vanhan kyläkoulun hirsiseinien suojassa.

Karvio
Varistaipaleen kanava
Valamo
Ronttopuisto

Karvio

Varistaipale

Valamo-Suuraho

Palokki

Valamon luostari

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Valamon luostari kuuluu Suomen ortodoksiseen kirkkoon, joka on autonominen kirkko Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.
Luostari on siellä kilvoittelevan veljestön koti. Vierailleen Valamo tarjoaa elämyksiä ympäristössä, jolle ei löydy vertaa muualta. Moni tulee luostariin hiljentymään ja osallistumaan sen päivittäiseen jumalanpalveluselämään. Vähintään yhtä moni saapuu luostariin rentoutumaan luonnossa liikkuen, viettämään aikaa perheen ja ystävien seurassa tai oppimaan uusia taitoja Valamon kansanopiston kursseilla. Luostari on myös suosittu juhla-, kokous- ja seminaaripaikka.

LXNMeQTk
Lintula_kevät

Lintulan luostari

Lintulan luostari on Pohjoismaiden ainoa ortodoksinen nunnaluostari. Sen sisaristo vastaa Suomen ortodoksisen kirkon kirkkokynttilöiden valmistuksesta, harjoittaa yrttiviljelyä ja -tuotantoa ja pienimuotoista julkaisutoimintaa. Luostari on kesäaikana avoinna matkailijoille. Vieraat ovat aina tervetulleita jumalanpalveluksiin.

Luostarin kaupasta voit ostaa tuohuksia, yrttituotteita, erilaisia käsityötuotteita, taide-esineitä ja vaikka postimerkkejä. Kesäkaudella palvelee myös kahvila ja majoittua voi vierasmajassa joko 1-3hengen tai 2hengen huoneessa. 

Luostarilla on myös oma verkkokauppa

Karvion kanava

Karvion kanavan miljöössä kesäisin palveluja tarjoavat karvion leirintäalue  ja vierasvenesatama, sekä ympäri vuoden Karvion K- kauppa ja monipuolisesti palveleva Neste liikenneasema .

Leirintäalueet

Karvion Leirintä

Valamon ja Lintulan luostarien läheisyydessä monipuolinen ja edullinen leirintäalue. Leirintäalueella voi majoittua sekä matkailuautoilla, telttaillen tai varata mökin itsellesi. Voit myös saapua veneellä ja yöpyä vieraslaiturissa.

Alueella toimii myös hyvätasoinen ravintola josta saat maukkaat annokset sekä virvokkeet. Ravintolassa upea valikoima mm. Valamon viinitilan tuotteita.

Alueella voit pelata minigolfia, kalastella, laulaa karaokea tai vuokrata tilaussaunan käyttöösi.

Varistaipaleen Kanava ja kioski

Kesäisin palvelee kanavakioski kauniin Varistaipaleen kanavan vieressä. Nauti griliherkkuja, jäätelöä, makeisia ja limonadia tai kahvia ja katsele kanavan liikennettä.
Satoaikaan mukaan saat myös mansikat ja perunat ym.

Ronttopuisto

Palokin historialliset kosket ja kylä

Palokissa matkaajaa palvelevat Ronttopuisto – kahvila ja Palokin majatalo. Nauti vanhan koskiuoman kupeessa maistuvat kotileivonnaiset ite-taiteen ympäröimässä kahvilassa  ja majoitu rantamiljöössä sijaitsevaan vanhaan kyläkouluun lämmöllä ja sydämellä toteutetussa majatalossa.

Palokin kosken kuohuja rajoittaa voimalaitos nykyisin, mutta voit yhä nähdä mahtavan kosken ja sen ympärillä olleen puuteollisuushistorian jäänteitä maisemassa. Koskihistoriaan voi tutustua terkemmin oheisesta linkistä.

Kuvagalleria

Alueen yrityksiä ja yhdistyksiä

Yhteystietomme

Heinäveden matkailu

Kermanrannantie 7
79700 Heinävesi

Lähetä meille viesti tai kysymyksiä: