Metsämieli- Minna Koistinen

Voi hyvin Heinävedellä

metsämieli6

Metsämielellä – Metsämieli-ohjaukset Heinäveden kauniissa luontoympäristössä

 

Haluan tarjota asiakasryhmille virkistymistä sekä luontosuhdetta ja -yhteyttä vahvistavia hetkiä Heinäveden kauniissa luontoympäristössä järjestämällä ohjattuja Metsämieli-kävelyjä.

Metsämieli© on Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitetty menetelmä, joka yhdistää metsän ja luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista sekä luonnon tuottamista hyvinvointivaikutuksista.

Metsämieli -kävelyyn voi myös yhdistää kädentaidollisen osuuden, jolloin retkellä valmistettavaan työhön (esimerkiksi risusydän) sisällytetään kävelyltä poimittuja luontoelementtejä.

Yhteystiedot

Minna Koistinen 

050-5456727

Kuka olen?

Olen Minna Koistinen, luonto-ohjaaja, teologi ja artenomi. Luonto-ohjaajaksi valmistuminen keväällä 2023 yhdisti mainiolla tavalla kaiken sen, mitä olin tähän asti elämässäni tehnyt ja kaiken sen, mitä oli vuosien saatossa reppuuni tarttunut. Luonto on monimuotoinen aarreaitta, joka semmoisenaan toimii virkistyksen ja elpymisen paikkana ja lisäksi tarjoaa paljon kädentaitomateriaaleja sekä ainesosia luonnonkosmetiikkaan. Metsä ja luonto tarjoavat mahdollisuuden pysähtymiseen ja akkujen lataamiseen ympäristössä, joka ei arvota sinne tulijaa, se pyytää vain olemaan.

 

Haluan kutsua sinut virkistymään leppoisalle Metsämieli -kävelylle ja samalla kokemaan luonnon ja metsäympäristön moninaisia hyvinvointivaikutuksia.

”Suo itsellesi hetki aikaa katsella luontomaisemaa kuten se katselee sinua…”

Luvan kanssa leppoisasti – Metsämieli© -kävelylle

Metsämieli -kävely kestää 1,5 tuntia ja sen aikana tehdään koulutetun ohjaajan johdolla 5-6 erilaista Metsämieli -harjoitusta, joilla pyritään vahvistamaan pysähtymisen ja läsnäolon taitoja, herättelemään aisteja sekä rentoutumaan. Käveltävä matka on paikasta riippuen 1-3 km ja reitillä edetään leppoisalla tahdilla, joten se sopii kaiken kuntoisille tallustelijoille.

Kesto: noin 1,5 h

Käveltävän matkan pituus: 1-3 km

Retken hinta: 25 euroa/hlö (sis. alv), minimi osallistujamäärä 5 henkilöä.

Kysy myös ryhmähintaa, jos sinulle on oma työ- tai ystäväporukka, jonka kanssa haluat lähteä Metsämieli -kävelylle.

Hintaan sisältyy: Lyhyt alustus Metsämieli -menetelmästä, kävely ja ohjatut harjoitukset. Saat retken päätteeksi mukaasi kyseisellä retkellä tehdyt harjoitukset monisteena, jolloin voit tehdä niitä jatkossa myös itsenäisesti omilla metsäretkilläsi. 

Ajankohta: Sopimuksen mukaan

Vakuutusasiat: Retken järjestävällä yrittäjällä on vastuuvakuutus mutta tarvitset myös oman tapaturma ja/tai vapaa-ajan vakuutuksen.

Säävaraus: Pieni sade ei haittaa mutta kaatosateella tai ukkosella retki siirretään toiseen ajankohtaan tai perutaan.

Muuta: Talvella Metsämieli -kävely voidaan toteuttaa myös villasukkakävelynä.

Previous slide
Next slide

Palveleva Heinävesi

Kysy meiltä

Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme  mieltäsi askarruttavissa asioissa joko soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai oheisella lomakkeella. Neuvonta kunnantalolla palvelee myös pääsääntöisesti viraston aukioloaikojen puitteissa.