Vihtarin seutu

Vihtarin kylämaisemassa palvellaan

vihtari

Maisema-alue itäisellä Heinävedellä

Vihtarin maisema-alue sijaitsee 23 kilometriä Heinäveden keskusta kaakkoon. Maisema-alue muodostuu Mattilan ja Hannolan sekä Koivukallion viljelysten ympärille. Peltoalueita kehystävät rehevät
lehtipuuvaltaiset reunavyöhykkeet. Alueen metsät ovat käenkaali-mustikkatyypin sekametsiä. Metsät
kehystävät maisema-aluetta, mutta maisema-alueen sisällä puustoisuus on vähäistä.
Tilojen rakennukset muodostavat löyhät neliömäiset pihapiirit luode-kaakko -suuntaiselle harjanteelle.
Pohjoisrinteessä on lisäksi muutama erillinen talousrakennus ja tupa. Tiloja erottaa vanha pisteaita, joka jakaa mäen kahtia. Aita reunustaa lisäksi Mattilan pihapiiriä. Hannolan tilaan liittyy kaksi perinteistä latoa puistomaisen hakamaan laidalla. Maisema on avoin ja loivasti kumpuileva. Mattilan luonnonsuojelualue, laaja vanha metsäalue sijaitsee maisema-alueen välittömässä läheisyydessä sen etelä ja länsipuolella.

Palvelut

Pirteä Pässi

Pirteän Pässin lammaslomat ovat varattavissa mieluiten viikoksi kerrallaan. Lammaslomalla nautit perinnemaisema-alueen rauhallisesta ilmapiiristä ja lampaiden rapsuttelusta.

Lisätiedot »

Palveleva Heinävesi

Kysy meiltä

Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme  mieltäsi askarruttavissa asioissa joko soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai oheisella lomakkeella. Neuvonta kunnantalolla palvelee myös pääsääntöisesti viraston aukioloaikojen puitteissa.